de Efteling

Bekijk alle attractieparken

Nederland Kaatsheuvel, Nederland

Baron 1898

Bekijk alle highlights in de Efteling

Deze achtbaan met een kostprijs van 18 miljoen euro neemt bezoekers mee terug naar het tijdperk van de Nederlandse mijnbouw. Als mijnarbeiders storten bezoekers in een vrije val van 37,5 meter met 90 kilometer per uur een mijnschacht in.

Delen

Selecteer een netwerk:

Foto's (9)

Beoordelingen

Bekijk alle 13 beoordelingen

Beoordeel Baron 1898 in de Efteling zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Filipolis

Filipolis

Beste achtbaan van het park, daar is er voor mij geen twijfel over. Goede thematisatie en een erg aangename sfeer die gecreerd wordt door de mooie soundtrack. Het gaat vooral om de afdaling, die echt fantastisch is. De rest van de baan is een beetje uitreiden, maar voor een Dive Coaster slaagt Baron 1898 er nog steeds goed in om de rit leuk te houden tot het einde. Een echte must-to-do! Tip: indien de wachtrij voor de front row (=de eerste rij) bijna tot aan de splitsing komt waar je kan kiezen tussen de front row en rijen 2 en 3, is het zeker aan te raden om voor rijen 2 en 3 aan te schuiven, je zal dan tot zelfs 15 minuten wachttijd omzeilen!

Fabj3

Een paar keer per jaar nemen mijn zusje en ik een doordeweekse dag vrij om naar pretparken te gaan en achtbanen te proberen. Dit keer de Efteling en vooral voor de nieuwe attractie de Baron. Het was een hele rustige dag en zijn zo'n 14 keer in deze attractie geweest. Het prachtig gemaakt en heb me ook zeker vermaakt. Vind de achtbaan zelf wel erg kort, en zou op een drukke dag deze attractie waarschijnlijk overslaan als hier een belachelijk lange rij voor zou staan. Wat ook op valt is dat iedereen in de voorste rij wilt zitten terwijl voor mijn gevoel de achterste rij veel heftiger was (vooral aan de rechter buitenkant). Nog net een 7 waard.

Danny

Danny

Mijn hemel, dit moet 18mio hebben gekost? Afgezien van de aardige thematisering is dit echt een non-attractie. Beter goed gejat dan aardig bedacht, moet men gedacht hebben (Krake - Heide Park?). En dan te bedenken wat een landschap hiervoor opgeofferd is. Erg jammer.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.