de Efteling

Bekijk alle attractieparken

Nederland Kaatsheuvel, Nederland

Overnachten

 • Efteling Hotel

  Efteling Hotel

  In 1992 opende de Efteling een eigen verblijfsaccommodatie: het Efteling Hotel. Het opvallende hotelpand staat pal langs de snelweg en bij de toegangsweg tot het attractiepark. De comfortkamers zijn geschikt voor parkbezoekers, maar ook voor toevallige passanten en zakenlui. De kamers zijn niet overdadig gedecoreerd, maar beschikken slechts over kleine sprookjesachtige details. De kamers in de 4 torens van het kasteelachtige hotel lijken op de comfortkamers maar hebben meer ruimte en een ruimer uitzicht over de omgeving.


  Wie zich helemaal wil laten onderdompelen in de fantasiewereld van de Efteling kan overnachten in één van de 22 themasuites. Keus genoeg: van de Assepoester Suite tot de Wolf en de Zeven Geitjes Suite, van de Carrousel Suite tot de Circus Suite, van de Coca-Cola Suite tot De Vliegende Hollander Suite en van de Doornroosje Suite tot de Hans Christian Andersen Suite.

  Meer informatie

 • Bosrijk

  Bosrijk

  Vakantiepark Bosrijk ligt op enkele minuten lopen - over een ruim bospad - van de ingang van de Efteling. Het verblijfspark telt 203 accommodaties: 99 vrijstaande Boshuysen, 26 geschakelde Dorpshuysen en 78 appartementen. De appartementen bevinden zich in het Poorthuys - het ingangsgebouw van het park - en het Landhuys. Alle gebouwen liggen in het bos, op een duin, aan het water of aan een open veld. In Bosrijk kunnen 1150 gasten overnachten. In 2015 komen er 400 nieuwe slaapplaatsen bij.


  Zoals bij de Efteling gebruikelijk heeft ook Bosrijk een verhaal: het is de woonplaats van Klaas Vaak. Als de maan aan de hemel staat, strooit hij vliegend op zijn uil Oehoe Houdoe slaapzand over elk vakantiehuisje. Midden in het meer van Bosrijk staat het zandkasteel van Klaas Vaak.

  Meer informatie