Futuroscope

Bekijk alle attractieparken

Frankrijk Chasseneuil-du-Poitou, Frankrijk

Futuroscope is anders dan andere attractieparken. In het park ten noorden van Poitiers geen achtbanen, wildwaterbanen of sneldraaiende carrousels, maar wel attracties die hetzelfde spannende gevoel geven. In Futuroscope worden die sensaties opgeroepen met beeld, geluid en beweging. Lees verder...

In diverse architectonisch hoogstaande gebouwen huizen hightech filmervaringen die je naar een fantasiewereld brengen, een reis door de tijd laten maken of naar een ver, onbekend universum transporteren.

Driedimensionale beelden op een enorm Imax-filmscherm geven je het gevoel dat je zelf in de ruimte zweeft om de Hubble-telescoop in de juiste positie te brengen. De virtuele ruimtereis is gevestigd in een futuristisch gebouw dat de draaiing van de aarde om de zon symboliseert. Even later ontmoet je de zeemonsters die 82 miljoen jaren geleden onze oceanen bevolkten. Dit ronde Imax-scherm is gevestigd in een 30 meter grote stalen kogel. Zo heeft elke filmervaring zijn eigen bijzondere onderkomen.

Ook voor kinderen is er veel te beleven in Futuroscope. De Raving Rabbids - bekend van het computerspel - nemen hen mee in een tijdmachine; een trein vol speciale effecten. Samen met filmfiguurtje Arthur stappen ze in een vluchtsimulator in de vorm van een lieveheersbeestje voor een 3D-tochtje door de wereld van de Minimoys. En ook de Kleine Prins - het wereldberoemde karakter uit de boeken van Antoine de Saint-Exupéry - heeft in Futuroscope zijn eigen 3D-theater.

Naast sensationele multimediale filmbelevenissen biedt Futuroscope ook attracties waar geen filmbeelden aan te pas komen. Zoals Dance avec les Robots, waarbij je zittend aan het eind van een 8 meter lange robotarm alle kanten op wordt bewogen. Op de muziek van de Franse dj Martin Solveig tuimel je naar links en rechts, kantel je ondersteboven en vlieg je hoog en laag. Iets rustiger - maar zeker zo spectaculair - is de Aerobar, de eerste skybar ter wereld waar je een drankje drinkt op op 35 meter hoogte, met je voeten bengelend in de lucht. Vanuit de glazen Gyrotour heb je op 45 meter hoogte een schitterend uitzicht over Futuroscope en de omgeving.

Een dagje Futuroscope wordt afgesloten met het openluchtspektakel Lady Ô. Op het meer van het Franse park wordt met behulp van fonteinen, vuurwerk, laserstralen, waterschermen en vlammen een droomwereld gecreëerd. Zo eindigt een dagje Futuroscope heel feeëriek.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Highlights

Bekijk alle 19 highlights van Futuroscope

Beoordelingen

Bekijk alle 4 beoordelingen van Futuroscope

Beoordeel Futuroscope zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Bart Brosens

Zeer verrassende en toffe ervaring!

Hans

Hans

Futuroscope is niet een traditioneel pretpark en leunt vooral op filmtechnieken en architectuur. Als je niet van film of shows houdt raad ik af om naar het park te gaan. Sta je echter open voor een uniek dagje uit met veel shows, voorstellingen en hier en daar een toffe attractie dan is Futuroscope zeker de moeite waard. Enkele hoogtepunten zijn 'La Machine à Voyager dans le Temps' (hele toffe darkride!), 'Danse avec les Robots' (geweldige combinatie van muziek en thrill) en de avondshow Lady Ô (met nogal Franse invloeden). De entree voor het park is best aan de hoge kant. Ook zijn enkele oudere attracties achterhaald en vandaar dat het park ook blijft investeren in nieuwe attracties en technieken (in 2017 staat er een nieuwe attractie op de planning).

Filipolis

Filipolis

Ik ben hier persoonlijk geen fan van, ik hoop dat de pretparken in de toekomst er anders zullen uitzien! Een echte achtbaan is veel leuker dan een 5d cinema. De prijs vind ik persoonlijk veel te hoog! Een ticket voor Europapark is goedkoper! De bouwkosten van dit park waren zeker heel hoog, vandaar de hoge prijzen. Moest er een echte moderne achtbaan staan zou het veel leuker zijn!

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.

Bekijk alle 4 beoordelingen van Futuroscope