PortAventura

Bekijk alle attractieparken

Spanje Salou, Spanje

PortAventura dompelt de bezoekers telkens onder in een andere sfeer. Alle zes themagebieden in het park bij Salou voeren de gasten naar een ander idyllisch plekje op onze aarde. Bij binnenkomst stappen de bezoekers in een vissersdorpje aan de Middellandse Zee. Lees verder...

De stemming lijkt vredig, maar schijn bedriegt want door Mediterrània raast Furius Baco, de achtbaan waarin berijders naast de rails zitten en waarbij de treinen in drie seconden horizontaal tot 135 kilometer per uur worden gelanceerd.

In Polynesia is de sfeer door de palmbomen en tropische planten zwoel en zomers. De attracties hebben vaak met water te maken, niet verwonderlijk voor een zone die gethematiseerd is rond de Polynesische eilanden. Zo kunnen bezoekers een frisse duik maken in wildwaterbaan Tutuki Splash en onder de zee in 4D-simulator Sea Odyssey.

Wie over de Chinese muur door themagebied China wandelt kan de twee grootste achtbanen van PortAventura niet missen: Dragon Khan gaat acht keer over de kop en Shambhala is met 78 meter de hoogste achtbaan van Europa.

In México staan de attracties tussen oude ruïnes en een Maya-piramide. De meest opvallende belevenissen in dit themagebied zijn de 96 meter hoge vrijevaltoren Hurakan Condor en Templo del Fuego, de spectaculaire tempel van vuur.

Het wilde westen komt tot leven in Far West, waar ronde wildwaterbootjes door de canyon suizen en twee treinen tegen elkaar racen op houten achtbaan Stampida.

SesamoAventura is een speelgebied speciaal voor kinderen. Ernie en Bert uit Sesamstraat ontvangen alle jonge gasten voor heerlijk speelplezier in de bonte vliegtuigjes, de springende vlinders, de mini-vrijevaltorens en de betoverde tuin. Elk themagebied heeft zijn eigen shows, winkels en restaurantjes, helemaal aangepast aan het gebied waarin ze staan.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Foto: Shambhala in PortAventura
Foto: Shambhala in PortAventura

Hoogste achtbaan van Europa

In Port Aventura is de grootste achtbaan van Europa te vinden. Shambhala haalt een topsnelheid van 134 kilometer per uur, is maar liefst 76 meter hoog en heeft met een afdaling van 78 meter de hoogste afdaling van Europa.

Foto: Templo del Fuego in PortAventura
Foto: Templo del Fuego in PortAventura

Vlammen tot aan het plafond in Templo del Fuego

Maar liefst 30 miljoen euro investeerde PortAventura in 2001 in een wereldunieke attractie. Midden in het Mexicaanse themagebied van het park ligt de mysterieuze tempel waar baanbrekende effecten, stuntacteurs en heel veel vuur zorgen voor een ongeëvenaarde beleving. Templo del Fuego laat bezoekers nog steeds verbazen, terugdeinzen en applaudisseren tijdens deze 'Special Effects Walkthrough'.

Highlights

Bekijk alle 39 highlights van PortAventura

Beoordelingen

Bekijk alle 50 beoordelingen van PortAventura

Beoordeel PortAventura zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Timon

Ik was er in juni 2015, 4 dagen voor de vakantie in spanje daar en elke dag ging ik er heen en je dacht dat iedereen op school zat nou mooi niet, elke dag wel 70 bussen, dus overal 1 of 2 uur wachten en dat omdat het personeel daar zo traag zijn en de laatste dag ging ik naar het waterpark van port aventura zelf en daar zaten alleen engelse. Ik vond het een mooi park en wil proberen om dit jaar weer eens te gaan

Caitlyn koijen

We moesten 24 uur wachten tot we de kaartjes hadden ontvangen, maar we hebben ze netjes binnen de 24 uur gekregen! Goedkope tickets met een goede service! Wij gaan hier vaker tickets bestellen!

TJEERD JAGER

Zeer ruim aanbod van spectaculaire attracties, echter zeer lange wachttijden waardoor de beleving veel minder intens is dan zou kunnen.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.

Bekijk alle 50 beoordelingen van PortAventura