Amsterdam EXPO

Bekijk alle dagattracties

Nederland AMSTERDAM, Nederland

Amsterdam EXPO biedt met een vloeroppervlakte van bijna 3000 vierkante meter permanent onderdak aan internationale exposities. In Amsterdam strijken steeds reizende tentoonstellingen neer die zich kenmerken door het populair-wetenschappelijke, -artistieke en -historische karakter. Lees verder...

Eerder waren Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten, Pixar: 25 Years of Animation, Titanic: The Artifact Exhibition en The Art of the Brick er te zien. Vanaf 27 november 2014 is Giants of the Ice Age in Amsterdam EXPO te bekijken.

Deze winter maken bezoekers van Amsterdam EXPO een reis door de prehistorie. Op 27 november start hier de grootste reizende tentoonstelling ooit gemaakt over de ijstijd: Giants of the Ice Age. Duik maar liefst 30.000 jaar terug in de tijd en ontdek de wereld van de vroege Homo Sapiens – onze voorouders - en de Neanderthalers. Giants of the Ice Age is tot stand gekomen in samenwerking met onder meer het Duitse Neanderthal Museum. De expositie geeft de laatste wetenschappelijke inzichten over de ijstijd weer aan de hand van originele objecten. Op verzoek van Amsterdam EXPO voegt Naturalis Biodiversity Center in Leiden een complete galerie over Nederland in de ijstijd toe.

De reis door de tijd voert bezoekers langs jachttaferelen, gereedschappen en mysterieuze grotkunst. ‘The Big Five’ van de ijstijd - de mammoet, sabeltandtijger, wolharige neushoorn, grottenbeer en grottenleeuw - ontmoet je ook in Amsterdam EXPO! Een origineel skelet van een wolharige mammoet en vele fossielen en botten van tienduizenden jaren oud kun je bewonderen in de expositie.

Giants of the Ice Age is voor jong en oud. Bezoekers ontvangen een gratis audiogids en voor kinderen is daar een speciale versie van. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht en in de Play Zone kunnen ze als junior-archeologen aan de slag.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Foto: news 2014 in Amsterdam EXPO

Amsterdam Expo verloot uniek Lego-kunstwerk

Bezoekers van Amsterdam Expo kunnen een uniek kunstwerk gemaakt van Lego winnen. Kunstenaar Nathan Sawaya maakte een echt Hollands icoon: het kussende mannetje en vrouwtje in Delftsblauw porselein. Bezoekers van de tentoonstelling The Art of the Brick kunnen een lot kopen en maken dan kans op het unieke kunstobject.

Beoordelingen

Bekijk 1 beoordeling van Amsterdam EXPO

Beoordeel Amsterdam EXPO zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Linda

Geen afbeelding

In mei 2013 heb ik de expositie over Toetanchamon hier bezocht. Erg leerzaam, mooie stukken (replica's) en vooral ook interactief. Doordat je middels een vooraf gereserveerd tijdslot naar binnen kan, is het nooit te druk en kun je alles goed bekijken. Met uitleg op je hoofdtelefoon kon je al in de 'rij' langs diverse stukken de reis door het oude Egypte beginnen. Ik vond het leuk en het lijkt me ook leuk om in de toekomst andere reizende tentoonstellingen in Amsterdam te gaan bekijken.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.