Grévin

Bekijk alle dagattracties

Frankrijk Parijs, Frankrijk

Midden in Parijs - aan Boulevard Montmartre - ligt het wassenbeeldenmuseum van de Franse hoofdstad: Grévin. Het Musée Grévin, zoals de oorspronkelijke naam was, kent een lange geschiedenis. Het opende voor het eerst de deuren in 1882. Toen waren er 2 zalen met wassenbeelden: La Salle des Colonnes en La Coupole. Lees verder...

Het museum groeide uit tot een grote attractie met 450 beelden uit de Franse en internationale politiek, sport, entertainment en kunstwereld.

Een majestueuze marmeren trap brengt je in Le Palais des Mirages, een spiegelzaal die oorspronkelijk werd gecreëerd voor de Wereldtentoonstelling van 1900. De eeuwenoude attractie is aangevuld met moderne visuele en geluidstechnieken. Als het licht in de imposante zaal dimt, worden de bezoekers in beeld en geluid meegenomen naar het oerwoud, een paleis uit Duizend-en-één-nacht en een Hindoetempel.

In Grévin in Parijs - de hoofdstad van de mode - kun je de wassenbeelden van Jean-Paul Gaultier en Christian Dior bewonderen. Of je zingt een aria met Luciano Pavarotti of Maria Callas. De vele sporters in het wassenbeeldenmuseum - waaronder de wereldbefaamde voetballer Pelé of de Franse rallyrijder Sébastien Loeb - dragen allemaal kleding die van henzelf afkomstig is. Aan internationale sterren in Grévin geen gebrek: ontmoet Barack Obama, Albert Einstein, koningin Elizabeth, George Clooney, Brad Pitt, Marilyn Monroe en Madonna.

De wassenbeelden staan in prachtige zalen, zoals La Salle des Colonnes en La Coupole, de grote koepelzaal. Voor kinderen is er Le Monde des Enfants, met kleurrijke karakters als de Kleine Prins, Astérix en Obelix, de hoofdrolspelers uit Ice Age, Guust Flater en Spiderman. Wie wil zien hoe wassenbeelden worden gemaakt, kan terecht in het informatieve Parcours Découverte.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Beoordelingen

Bekijk 0 beoordelingen van Grévin

Beoordeel Grévin zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.