Omniversum

Bekijk alle dagattracties

Nederland Den Haag, Nederland

In Omniversum beland je in een andere wereld zonder echt ver op reis te gaan. Je gaat bijvoorbeeld op expeditie naar de top van de Mount Everest of je maakt een rafttocht dwars door de Grand Canyon. Tijdens de avontuurlijke reis zit je gewoon in een comfortabele stoel. Lees verder...

Het avontuur speelt zich je rondom je af. Omniversum heeft namelijk een filmscherm zo groot als een half voetbalveld in de vorm van een halve bol. Daar worden de meest spectaculaire beelden op vertoond. Alsof je er zelf bij bent!

Het koepelscherm van Omniversum heeft een oppervlakte van liefst 840 vierkante meter. Elk filmbeeldje wordt 500 keer vergroot op de reuzenkoepel geprojecteerd. De lamp in de filmprojector heeft een sterkte van 15.000 watt. De projectielamp is zo sterk dat je ‘m vanaf de maan zou kunnen zien schijnen. De film gaat met een snelheid van 100 meter per minuut door de projector. Een film van 3 kwartier heeft dan ook een lengte van 4,5 kilometer en een gewicht van 100 kilo.

Elk uur wordt er in Omniversum een andere film vertoond waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Alle films zijn Nederlands gesproken en via een oortelefoon ook in het Engels te volgen.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Beoordelingen

Bekijk 0 beoordelingen van Omniversum

Beoordeel Omniversum zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.