Zandsculpturen Festival Brabant

Bekijk alle dagattracties

Nederland Oss, Nederland

Na succesvolle festivals in Groot-Brittannië - onder meer in Weston-super-Mare en Brighton - kwam het Zandsculpturen Festival in 2013 ook naar Nederland. Liefst 50.000 mensen bezochten het eerste Zandsculpturen Festival Friesland, dat in Sneek werd gehouden. Lees verder...

Het succes strekt zich nu ook uit onder de grote rivieren: in 2014 wordt in Oss voor het eerst het Zandsculpturen Festival Brabant gehouden.

Het thema in Brabant is Een reis rond de wereld. Voor het festival maken professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland meer dan 25 zandsculpturen, variërend van 2 tot wel 8 meter hoog. Van de Eiffeltoren tot de Big Ben en van het Kremlin tot de skyline van New York, de hele wereld is in Oss vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er zandsculpturen van Afrikaanse dieren - de Big Five - en van Chinese en Japanse taferelen.

De kleinste bezoekers maken hun eigen kunstwerken in de zandbak en de groteren vermaken zich bij de workshops, de live demonstraties en de interactieve fotomogelijkheden. Speciaalbierbrouwerij Oijen zorgt voor een lekker drankje op het zomerse terras.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Zandbak voor kunstenaars

In het Brabantse Oss is een industrieel monument omgetoverd tot een gigantische zandbak voor kunstenaars. Professionele zandbeeldhouwers maakten van jong rivierzand 25 kunstwerken, tot wel 8 meter hoog.

Beoordelingen

Bekijk alle 7 beoordelingen van Zandsculpturen Festival Brabant

Beoordeel Zandsculpturen Festival Brabant zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Janny van der Asdonk

Geen afbeelding

Prachtige kunstwerken op een mooie lokatie

Jules

Geen afbeelding

Was leuk, mede door het mooie weer. Kids genoten, maar zonder kinderen ben je er binnen een half uurtje doorheen .....

a.megens

Geen afbeelding

leuk voor de kinderen, vooral het zelf kunnen oefenen met maken van sculpturen. De indeling wordt na 4 jaar wel herkenbaar al verandert het thema. Blijft toch leuk om te zien.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.