Ouwehands Dierenpark Rhenen

Bekijk alle dierentuinen

Nederland Rhenen, Nederland

Afrikaanse leeuwen

Bekijk alle dieren in Ouwehands Dierenpark Rhenen

De witte leeuw is naast zijn bouw en vachtkleur precies hetzelfde als de 'normale' bruine leeuw. Bij de leeuwen zijn het de vrouwen die jagen en de man die rustig afwacht tot de vrouwen met de prooi terugkomen. Leeuwen kunnen na een flinke maaltijd een paar dagen zonder voedsel. Lees verder...

Om op krachten te komen en te blijven voor de volgende aanval op een prooi, rust een leeuw gerust zeventien uur per dag. In Ouwehands Dierenpark zitten totaal vier witte leeuwen; drie vrouwtjes en één mannetjes. Algemene informatie over de leeuw: De gemiddelde schouderhoogte is 115 centimeter; de staartlengte 70 tot 100 centimeter; het gewicht 120 - 250 kilo; hun voedsel bestaat uit middelgrote tot grote dieren zoals giraffen, buffels en zebra's; hun draagtijd is ongeveer 110 dagen; ze krijgen 1-6 welpen per worp; hun maximale leeftijd is 22 jaar.

Delen

Selecteer een netwerk:

Foto's (17)

Beoordelingen

Beoordeel Afrikaanse leeuwen in Ouwehands Dierenpark Rhenen zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Geen afbeelding

Wat een bijzondere verrassing toen we voor het eerst van ons leven 4 witte leeuwen zagen. We vragen ons af of het albino's zijn, want die hebben over het algemeen rode ogen, en deze zijn blauw!

Janine Oosterhuis

Janine Oosterhuis

Wat een geweldige groep leeuwen zijn dit! Drie dames en één mannetje zorgen bijna altijd voor heel veel vermaak. Vooral als ze sommige hondjes buiten het hek zien worden ze actief :). Indrukwekkende beesten en heel leuk om naar te kijken. Standaard elke keer een bezoekje aan de Witte leeuwen!

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.