Ouwehands Dierenpark Rhenen

Bekijk alle dierentuinen

Nederland Rhenen, Nederland

Bruine beren

Bekijk alle dieren in Ouwehands Dierenpark Rhenen

In het berenbos van Ouwehands Dierenpark leven vanaf de zomer van 2014 maar liefst 12 bruine beren; Tory (vrouw, geboren in 1993, komt uit Duitsland), Dadon (man, 1999, Rusland), Diesel (man, 2004, Georgie), Ronja (vrouw, 1982, Spanje), Mackenzie (man, 1989, Bosnië),Mascha (vrouw, 1989, Rusland) en Björna (vrouw, 1994, Zweden). Lees verder...

Elke beer is hier gekomen met zijn eigen verhaal. Mascha, Tory en Mackenzie waren bijvoorbeeld dans- en/of circusberen die gebruikt werden voor vermaak, waarbij ze erg slecht behandeld werden. Een aantal van de beren werd uiteindelijk in de steek gelaten door oorlog, financiële problemen of de onjuiste papieren. De meeste beren zijn binnengebracht bij Ouwehands Dierenpark door stichting Alertis (stichting beer- en natuurbescherming) en kunnen hier nu in alle rust van hun berenleven genieten.

Delen

Selecteer een netwerk:

Foto's (5)

Beoordelingen

Beoordeel Bruine beren in Ouwehands Dierenpark Rhenen zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Julian!! Salet!!

Geen afbeelding

Schitterende beesten! Beren, echt een van de mooiste verschijningen op aarde! Maar niet alleen het diersoort is top, ook het verblijf: het Berenbos is erg mooi! Mooie loopbrug en dan kan men uitkijken over het prachtige verblijf van de beer!

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.