Pairi Daiza

Bekijk alle dierentuinen

België Brugelette, België

Als je de naam Pairi Daiza snel uitspreekt, hoor je het woord ‘paradijs’. Dat klopt, want Pairi Daiza is de oudste Perzische benaming voor paradijs. De dierentuin is aangelegd tussen de ruïnes van de Cisterciënzer abdij van Cambron en afgeschermd van de buitenwereld door een muur van 3 kilometer.

Pairi Daiza bestaat uit 7 themagebieden. Lees verder...

In La Lagune ligt het eiland Madidi, het koninkrijk van de doodshoofdaapjes. In La Vallée de la Source stap je op de trein die door het groene dierenpark rijdt. La Porte du Ciel is grotendeels gewijd aan vogels. Roofvogels demonstreren hun kunsten en de papegaaien en ara’s laten zich luidkeels horen.

La Terre des Origines is het land van de Big Five. Je vindt er de 5 meest symbolische dieren van Afrika: de leeuw, de olifant, de Kaapse buffel, de neushoorn en het luipaard. La Porte des Profondeurs is het aquarium van de Waalse dierentuin, met duizenden vissen, kwallen, zeepaardjes en inktvissen.

Le Royaume de Ganesha leidt naar Zuid-Oost-Azië. Op het nagebootste Indonesische schiereiland wonen olifanten, otters, makaken, neushoornvogels en stekelvarkens. La Cité des Immortels heeft authentieke Chinese tempels, paviljoenen en tuinen. Het is de verblijfplaats van de reuzenpanda’s Haohao en Xinghui. De zeldzame dieren wonen in een verblijf vol Chinese bamboe en met 4000 theeplanten.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Foto: Chinese reuzenpanda's in Pairi Daiza
Foto: Chinese reuzenpanda's in Pairi Daiza

Zeldzame Chinese reuzenpanda's

Dierentuin Pairi Daiza heeft 2 heel bijzondere inwoners: Haohao en Xinghui. De zeldzame Chinese reuzenpanda’s zijn allebei 4 jaar oud. De naam van het mannetje (Xinghui) betekent ‘stralende ster’. De vrouwtjesnaam (Haohao) staat voor ‘zoet’.

Highlights

Bekijk alle highlights van Pairi Daiza

Beoordelingen

Bekijk 3 beoordelingen van Pairi Daiza

Beoordeel Pairi Daiza zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Rudy

Geen afbeelding

Grote tegenvaller. 200 euro kwijt 2 volwassenen en een kind van 4 jaar. Inkom + parking 100 euro eten 50 euro treintje 15 euro. 2 maal een drankje. Reken maar uit. Het was ook heel warm, dus bijna geen dieren gezien en toen we huiswaarts gingen deelden ze ons mee dat de flesjes water gratis waren. Kon dit niet gemeld worden bij aankomst ? Ik zal twee keer nadenken om terug te komen. Zeker geen aanrader op warme dagen. Ofwel moet inkomprijs op zulke dagen aangepast word

emile

Geen afbeelding

Super park, je waant je echt weg in de verschillende continenten. Dit is veruit het beste dierenpark dat ik ooit bezocht heb. Voor de kinderen is er een zeer grote speeltuin en worden er voedersessies georganiseerd met o.a. olifanten en nijlpaarden. Het mooie is dat de dieren niet in "betonblokken" leven, maar zoveel mogelijk in grote en naar de dieren aangepaste kooien zitten. Het eten is zeer verzorgd, een aanrader is de brouwerij en het Chinese restaurant!

Geen afbeelding

Prachtig dierenpark! Een hoop faciliteiten voor kinderen en een hoop natuur in combinatie met de geschiedenis van het park maakt dat er ook voldoende ruimte is voor rust voor de oudere bezoeker.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.