Planckendael

Bekijk alle dierentuinen

België Mechelen , België

Beoordelingen

Beoordeel Planckendael zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Stefan

Geen afbeelding

Prachtig nieuw Azië gedeelte; vooral de olifantentempel is erg mooi. Veel afwisseling aan dieren. Wel jammer dat op sommige plaatsen weinig dieren zichtbaar waren. Opdeling in verschillende continenten is zeer goed gedaan.

Wendy

wendy

Planckendael is na Pairi Daizi de mooiste dierentuin van België. Er zijn vele diersoorten en de verschillende thema's zijn heel mooi, zoals het Afrikaanse dorp, waar leuke apen zitten. Ook het olifantenverblijf is knap. Onder de bomen door wandelen is heel prettig. Het park heeft zijn charmes en het personeel is er vriendelijk.

Anoniem

Geen afbeelding

Planckendael is het beste dierenpark van België.

Jorane

jorane

Zeer mooi dierenpark. Niks op aan te merken

Marjolein

Geen afbeelding

Tussen de klepperende ooievaars die vrij rondvliegen en nesten bouwen door heel het voormalige landgoed planckendael, reis je van het ene continent naar het andere toe in een combi van avontuurlijke klim en klauterparcours en educatieve spelelementen. In elk continent is er een ruim aanbod van dieren. De nieuwe olifantentempel met de entree die door een Indiaas dorpje leid is een van de hoogtepunten van dit moment. Met de ster uit Antwerpen zoo, Kai Mook en haar familie. De horeca biedt een keuze uit, soep, salades, broodjes, frietjes, hotdogs, maar is net als alle parken niet goedkoop met een richtprijs van 2,20 voor een flesje drinken tot een 12 euro voor een bord friet met stoofvlees.

Edwin

Geen afbeelding

Wanneer we kijken naar alle dientuinen in de Benelux dan zien we in Planckendael een fantastische sfeer. Het is duidelijk een terrein dat ontstaan is uit een privé dierentuin en in een gedeelte heeft u dus ook het gevoel alsof je door de tuin van het landhuis wandelt. Inmiddels is het domein echter uitgegroeid tot een supergrote dierentuin met bv. De mooiste olifantentempel die je kan voorstellen. Doordat de bijvoorbeeld de ooievaars door het gehele park te zien zijn ademt het een gevoel van vrijheid van alle dieren uit. Tussen de dieren door kunnen kinderen klimmen en klauteren. Goedverzorgde dieren en verblijven, prima restaurants, vriendelijk personeel. Kortom een aanrader voor het hele gezin.

Patricia

Patricia

Planckendael is een ontzettend avontuurlijke dierentuin. Naast het bekijken van de vele verschillende dierensoorten zijn er overal in het park speeltuinen, klimroutes en 'survivalbanen' geplaatst. Voor gezinnen met kinderen (en iedereen die jong van geest is) erg leuk (en vermoeiend!) om te doen. Het park is daarnaast heel erg groen. Je loopt vrijwel overal tussen de bomen door, het oogt heel mooi en ook de dierverblijven zien er zo heel natuurlijk uit. De horeca is wel redelijk simpel. Her in der zijn er in de dierentuin wat kraampjes waar je ijsjes of een wafel kunt kopen. Daarnaast kan je op enkele plaatsen friet en hamburgers halen. Het personeel is niet opvallend aanwezig, maar wel vriendelijk.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.