Afrika Museum

Bekijk alle musea

Nederland Berg en Dal, Nederland

In het Afrika Museum in Berg en Dal, vlakbij Nijmegen, geven tentoonstellingen en een buitenmuseum een goed beeld van de Afrikaanse cultuur, kunst en architectuur.

In de tentoonstellingsruimte van het museum hebben traditionele kunst en hedendaagse kunst uit Afrika en de Afrikaanse diaspora een vaste plek. Lees verder...

In de expositie 'Beeldvorming' schetsen voorwerpen uit onze populaire beeldcultuur - strips, reclameposters en speelgoed - hoe decennialang de visie van Europeanen op de Afrikaanse medemens was. Het museum herbergt ook tentoonstellingen over de rol van religie in de Afrikaanse gemeenschap, over de volkeren van Oost-Afrika en over de Baka-pygmeeën in Kameroen en de gevolgen van de houtkap voor hun traditionele leefwijze.

In het sfeervolle buitenmuseum staan de Afrikaanse bouwkunst en architectuur centraal. Wandel over een woonerf van de Kusasi uit Ghana en door een dorp van de Dogon uit Mali. Bewonder paalwoningen van de Toffino uit Benin en een woonerf uit het Zuid-Afrikaanse Lesotho. Het grazende vee, de groenten op de kleine akkers en de inrichting van de huizen zorgen voor een echt Afrikaanse sfeer.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Highlights

Bekijk alle highlights van Afrika Museum

Beoordelingen

Bekijk 0 beoordelingen van Afrika Museum

Beoordeel Afrika Museum zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.