Body Worlds

Bekijk alle musea

Nederland Amsterdam, Nederland

In Body Worlds: The Happiness Project in hartje Amsterdam worden meer dan 180 authentieke menselijke specimen tentoongesteld, waaronder plastinaten van volledige lichamen, individuele organen, orgaanconfiguraties en doorzichtige lichaamsdoorsneden in opmerkelijke poses. Lees verder...

Met de grote collectie echte menselijke preparaten legt de expositie de nadruk op het leven en de liefde in al haar facetten.

De permanente anatomietentoonstelling Body Worlds vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid.

De grote collectie anatomische preparaten van echte menselijke lichamen toont de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. Bezoekers leren in Amsterdam onder meer dat mensen die gelukkig zijn enkele jaren langer leven dan mensen die ongelukkig zijn. Goed nieuws in een land waarvan de bevolking al jaren tot de meest gelukkige mensen ter wereld behoort.

Gunther von Hagens’ Body Worlds-tentoonstellingen over het menselijk lichaam zijn wereldwijd al door bijna 40 miljoen mensen bezocht. De expositie is nu permanent te zien op Damrak 66 in Amsterdam, tussen het Centraal Station en de Dam.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Highlights

Bekijk alle highlights van Body Worlds

Beoordelingen

Bekijk alle 14 beoordelingen van Body Worlds

Beoordeel Body Worlds zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Regina Roelevink

Geen afbeelding

Het was zeer interessant en leerzaam.

J.J. de Bruin

Geen afbeelding

Een geweldig indrukwekkend en positief museum. Zo fijn om meer te weten te komen over het menselijk lichaam. Heel knap hoe dit zo tot stand is gekomen.

Marc Jonkers

Geen afbeelding

Het is een fantastische tentoonstelling met veel nieuwe informatie. Ongelofelijk dat het hele zenuwstelsel zo geprepareerd kan worden, prachtig! Kids vinden dit fantastisch.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.