Museon

Bekijk alle musea

Nederland Den Haag, Nederland

Hoe ontstond de aarde? Wanneer leefden de dinosaurussen? Hoe zag de eerste mens er uit? Waar komt energie vandaan? Hoe leven verre volken? Hoe kunnen mensen recht en vrede bewaren? Allemaal vragen die in het Museon in Den Haag beantwoord worden. De vaste tentoonstelling Jouw Wereld, Mijn Wereld vertelt het verhaal van de oerknal tot de mens als creatief wezen.

De totale collectie van het populair-wetenschappelijk museum telt zo'n 273.000 voorwerpen op het gebied van geologie, biologie, natuurkunde, geschiedenis, archeologie, techniek en volkenkunde. Lees verder...

Veel van die voorwerpen zijn te zien in het museumgebouw. Bekijk dinosaurussen, menselijke skeletten, een Egyptische sarcofaag of een Romeinse mijlpaal. De verhalen achter de objecten komen tot leven met geluiden, in video's, met bewegende beelden en interactieve computerprogramma's.

Het Museon heeft ook kleinere tentoonstellingen over bijvoorbeeld de Romeinen, de prehistorie, satellieten, de Tweede Wereldoorlog, water of het leven op de Noordpool.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Highlights

Bekijk alle highlights van Museon

Beoordelingen

Bekijk 0 beoordelingen van Museon

Beoordeel Museon zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.