Naturalis

Bekijk alle musea

Nederland Leiden, Nederland

Naturalis in Leiden laat zien hoe onze planeet en alles wat daarop leeft zich voortdurend ontwikkelt. Het Biodiversity Center - zoals het museum officieel heet - toont hoe de aarde constant in beweging is en hoe planten en dieren omgaan met veranderingen. Lees verder...

Dat begint al in de oertijd. In Naturalis wandel je tussen miljoenen jaren oude fossielen en ontmoet je 2 dinosaurussen, een 9 meter lange maashagedis en een mammoet.

De bezoekers van Naturalis komen langs opgezette apen, roofdieren, vissen en vogels. En langs planten, fossielen, mineralen en gesteenten van over de hele wereld. In het museum kun je ook zelf aan de slag: een aardbeving veroorzaken, de energiequiz doen of een Dodoskelet in elkaar zetten.

In de LiveScience-zaal kun je de onderzoekers van het natuurhistorisch museum aan het werk zien. Bijvoorbeeld bij het prepareren van een eekhoorn, vleermuis of das voor de collectie. Het overgrote deel van de collectiestukken van Naturalis - in totaal zo'n 10 miljoen objecten - ligt veilig opgeslagen in de collectietoren. Ongeveer 10.000 onderdelen van de collectie worden in het museumgebouw aan de bezoekers getoond.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Highlights

Bekijk alle highlights van Naturalis

Beoordelingen

Bekijk 0 beoordelingen van Naturalis

Beoordeel Naturalis zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.