Nederlands Openluchtmuseum

Bekijk alle musea

Nederland Arnhem, Nederland

Het Nederlands Openluchtmuseum brengt al honderd jaar het verleden tot leven. Het Arnhemse museum neemt bezoekers mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Bijzondere ontmoetingen, geuren, beelden en verhalen brengen niet vergeten herinneringen boven. Lees verder...

Bezoekers zingen smartlappen in een café uit de Amsterdamse Jordaan en ontmoeten een boerin die haar potje kookt op een kolenfornuis. In de bierbrouwerij vertelt de brouwer vol vuur over zijn oude ambacht en biedt hij alle bezoekers trots een slokje om te proeven.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Van 30 november 2013 tot en met 12 januari 2014 zijn de deuren van het Nederlands Openluchtmuseum geopend voor het winterseizoen. In het winterseizoen herleven bezoekers de ouderwetse winters, met de gezelligheid op de schaatsbaan en winterverhalen onder het genot van koek en zopie of van stevige biologische winterkost. Er worden ambachtelijke demonstraties gegeven op de wintermarkt en voor de kinderen staat er midden op het Zaanse Plein een nostalgische draaimolen. In de stolpboerderij vertelt de boerin over de spellen die ’s avonds gespeeld worden in het dorpscafé bij het haardvuur: het Jachtspel, Mens-erger-je-niet, Ganzenbord en het Kroningsspel van koningin Wilhelmina. Het Zeeuwse kerkje is ieder weekend en in de vakantie gevuld met sfeervolle muziek en zang.

Highlights

Bekijk alle highlights van Nederlands Openluchtmuseum

Beoordelingen

Bekijk 1 beoordeling van Nederlands Openluchtmuseum

Beoordeel Nederlands Openluchtmuseum zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Jari

Jari

Erg groot en vooral erg sfeervol. Je kunt hier echt rondlopen als in het oude Neerland. Ook kun je er veel interactieve dingen doen. Zeker de moeite waard om een keer heen te gaan.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.