Philips museum

Bekijk alle musea

Nederland Eindhoven, Nederland

Philips Museum
De locatie waar Gerard Philips in 1891 de allereerste gloeilampen maakte, is omgetoverd tot interactief museum boordevol Philips historie. In een uur maakt je een tijdreis langs de belangrijkste Philips uitvindingen en innovaties sinds eind negentiende eeuw. Lees verder...

Herinneringen komen tot leven bij het zien van de oude platenspelers, maar ook bij de Philips cassetterecorder die aan de wieg stond van de Rolling Stones hit ‘I can get no satisfaction’. Ook nieuwe innovaties zoals de Philips Hue-lampen, die vanaf een mobiele telefoon bediend worden, komen aan bod.

Innovation and you’ Experience
Philips heeft speciaal ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan de ‘Innovation and you’ Experience in het Philips Museum geopend. Deze nieuwe experience geeft op begrijpelijke wijze bezoekers, jong en oud, een spectaculaire blik in de toekomst en de rol die moderne technologie daarin kan spelen.

Space Age Design
Van 13 oktober 2016 t/m 30 april 2017 staat design in de jaren zestig centraal in het Philips Museum: The Space Age. Een tijdperk van ongekende welvaart, optimisme en een haast onbegrensd vertrouwen in wetenschap en techniek. Het optimisme van het ruimtetijdperk had een enorme impact op de vormgeving van deze jaren, ook bij Philips. Het kwam tot uiting in grafisch werk (reclameposters en lp-hoezen), producten (radio’s, cassetterecorders, tv’s, huishoudelijke apparaten), gebouwen (Philips Paviljoen 1958, Evoluon 1966). Bovendien laten we in Space Age Design enkele voorbeelden zien van de invloed op hedendaagse Philips producten en activiteiten.

De oude Philips-fabriek waarin het museum is gevestigd, een rijksmonument uit 1867, is bij de renovatie als een architectonisch kunstwerk in een glazen vitrine gezet. Na het bekijken van de collectie serveert het museumcafé fruitsapjes uit de Philips-fruittuin, maar ook voor een goede kop koffie kun je hier terecht.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Highlights

Bekijk alle highlights van Philips museum

Beoordelingen

Bekijk 1 beoordeling van Philips museum

Beoordeel Philips museum zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Geen afbeelding

Als je blanco binnenkomt waarschijnlijk best aardig om er even doorheen te lopen. Maar als je zoekt naar herinneringen uit het verleden dan valt het tegen. Concreet: het gaat alleen maar over Eindhoven en je ziet heel weinig van wat Philips (naast de gloeilamp) allemaal gemaakt heeft.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.