Tropenmuseum

Bekijk alle musea

Nederland Amsterdam, Nederland

Het Tropenmuseum is gevestigd in een statig, paleisachtig gebouw met oneindige galerijen, brede trappen en tentoonstellingszalen gegroepeerd rond een Lichthal. In het museum vergeet je dat je in Amsterdam bent; je waant je in een heel andere wereld. Lees verder...

Dat komt niet alleen door het gebouw, maar ook door de karakteristieke beelden, geuren en geluiden van de de tropen.

Het Tropenmuseum heeft 3 grote, vaste tentoonstellingen, over Afrika, over Latijns-Amerika en de Cariben en over West-Azië en Noord-Afrika. Je ziet onder meer de heftige veranderingsprocessen die Afrika de afgelopen decennia heeft ondergaan. De tocht door Zuid-Amerika begint in een dichtbegroeid oerwoud met vervallen tempels. In de ruïnes staan vitrines met kunst, verentooien en sieraden. Touch screens en internetcafé El Universo bieden allerlei interessante informatie.

De tentoonstelling over West-Azië en Noord-Afrika wil inzicht geven in en respect bevorderen voor de cultuur van islamitische landen. Je kunt er naar muziek luisteren, maar ook een Egyptische soapserie, de Arabische CNN of het Jemenitische nieuws bekijken. Ook kinderen voelen zich in het Tropenmuseum heel goed thuis. Zij kunnen op ontdekkingstocht door Afrikaanse dorpjes, Indische kampongs en het tropisch Zuid-Amerika.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Highlights

Bekijk alle highlights van Tropenmuseum

Beoordelingen

Bekijk 0 beoordelingen van Tropenmuseum

Beoordeel Tropenmuseum zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.