Van Gogh Museum

Bekijk alle musea

Nederland Amsterdam, Nederland

Nergens ter wereld zijn zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien als in het Van Gogh Museum in Amsterdam. De vaste collectie omvat 200 schilderijen, 500 tekeningen, meer dan 700 brieven en Van Goghs verzameling Japanse prenten. Lees verder...

In de bibliotheek staan ruim 23.000 werken.

Het Van Gogh – zoals het museum liefkozend wordt genoemd – opende in 1973 op het Museumplein in Amsterdam. De hoofdingang is aan de Paulus Potterstraat. In het museum kun je de ontwikkeling in het werk van Vincent van Gogh op de voet volgen. Je kunt zijn schilderijen ook vergelijken met werk van andere 19e eeuwse kunstenaars. De collectie omvat werken van impressionisten en postimpressionisten, van kunstenaars die Vincent van Gogh inspireerden of juist door hem zijn beïnvloed en van zijn vrienden en tijdgenoten.

Het Van Gogh Museum kreeg in 1999 een nieuwe moderne tentoonstellingsvleugel en werd in 2013 volledig gerenoveerd. Momenteel wordt er gebouwd aan een nieuwe entreehal aan het Museumplein. Het museum heeft steeds tijdelijke tentoonstellingen en het biedt onderdak aan onderzoeksfaciliteiten en creatieve workshops voor kinderen. Elke vrijdagavond blijft het Van Gogh open tot 10 uur, voor een live programma met muziek, dj’s, performances, workshops, rondleidingen en een cocktailbar.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

De wereld van Van Gogh in foto’s

Fotograaf Emmy Andriesse (1914-1953) maakte de fotoserie 'De wereld van Van Gogh'. Ze reisde af naar de Provence en Auvers-sur-Oise om met haar camera de onderwerpen die Van Gogh schilderde en tekende ruim 60 jaar na dato vast te leggen. De foto's zijn in de geest van Van Gogh gemaakt, maar tonen bovenal de eigen stijl van Emmy Andriesse. De tentoonstelling in het prentenkabinet loopt tot en met 5 oktober.

Highlights

Bekijk alle highlights van Van Gogh Museum

Beoordelingen

Bekijk 0 beoordelingen van Van Gogh Museum

Beoordeel Van Gogh Museum zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.