Verzetsmuseum

Bekijk alle musea

Nederland Amsterdam, Nederland

Het Verzetsmuseum Amsterdam heeft 3 vaste exposities: Nederland in bezettingstijd, Nederlands-Indië en Verzetsmuseum Junior. Nagebouwde straten en wandvullende kleurenfoto's roepen de sfeer op van de periode 1940 - 1945, de jaren dat Nederland bezet werd door nazi-Duitsland. Lees verder...

Authentieke voorwerpen, foto's en documenten en film- en geluidsfragmenten laten zien wat de mensen in die tijd meemaakten. Het Verzetsmuseum gaat vooral over gewone inwoners van ons land. Zij kwamen tijdens de oorlogsjaren voor uitzonderlijke keuzes en dilemma's te staan.

Het museum - dat gevestigd is in het monumentale pand Plancius - laat ook zien wat de Tweede Wereldoorlog betekende voor Nederlands-Indië. Aanvankelijk voelde de Indonesische bevolking zich bevrijd van de Nederlandse overheersers toen de Japanners het land binnenvielen. Maar uiteindelijk leden ook de Indonesiërs onder de terreur van de bezetters.

Het Verzetsmuseum Amsterdam heeft een speciale hoek voor kinderen: Verzetsmuseum Junior. Daar volgen de jeugdige bezoekers de waargebeurde belevenissen van 4 leeftijdgenootjes tijdens de oorlog.

Vergelijk

Delen

Selecteer een netwerk:

Highlights

Bekijk alle highlights van Verzetsmuseum

Beoordelingen

Bekijk 0 beoordelingen van Verzetsmuseum

Beoordeel Verzetsmuseum zelf

Heb je hier al een profiel? Log dan in met je gebruikersnaam en wachtwoord om je beoordeling te plaatsen.

Wachtwoord kwijt?

Jouw beoordeling

(wordt niet gepubliceerd)
(wordt niet gepubliceerd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Annuleren Je beoordeling wordt eerst bekeken door de redactie. Dit kan even duren.

Zelf je ervaring kwijt? Meld je dan aan, of registreer je gratis.