Geschiedenis

De historie van Rides gaat terug naar 15 oktober 1998. Op dat moment ging de website 'Theme Park Gallery' online, een website met foto's van onder andere Alton Towers, Bellewaerde Park en Pleasure Beach, Blackpool. Ook de bekendere parken als De Efteling en Phantasialand kwamen aan bod. Tijdens het eerste jaar had de website nog geen eigen domeinnaam; de site was te bereiken via een subdomeinnaam. Een klein jaar later was het dan toch zover: de eigen domeinnaam 'themeparks.nu'.

In 2000 is de naam en domeinnaam veranderd naar rides.nl. Inmiddels was het aantal parken uitgebreid tot 18 stuks. Extra functionaliteiten zoals de begrippenlijst en de ride exchanges werden toegevoegd. Met de ride exchanges was het mogelijk om zelfgemaakte attracties en achtbanen in games zoals Rollercoaster Tycoon en No Limits te delen met anderen.

Met een tussenpauze in 2002 is rides.nl een jaar later weer opgestart en verbeterd online gebracht. Sindsdien is de website sterk uitgebreid met niet alleen foto's en video's, maar ook met ervaringen van bezoekers, openingstijden, toegangsprijzen, nieuwsberichten, specials en natuurlijk de Rides Awards. Op 1 april 2008 zijn we gestopt met het aanbieden van de ride exchange om zo meer focus te leggen op ons hoofddoel: een informatievoorziening over attractieparken in Europa.

Vanaf 2012 is hier nog een schepje bovenop gedaan: naast het aanbod van attractieparken zijn er nu ook dierentuinen, musea en dagattracties te vinden op Rides.

De oude layouts van Rides

Oude layouts