Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Rides of een van onze andere websites dan vind je hier de antwoorden op veel gestelde vragen. Staat je vraag of antwoord er niet tussen, neem dan contact met ons op.

 1. Waar staat Rides voor?

  Rides.nl is in de eerste plaats een informatievoorziening voor iedereen die een dagje uit naar een attractiepark wil plannen. Zo kun je bij ons terecht voor openingstijden, toegangsprijzen en parkinformatie. Daarnaast bieden wij een enorme collectie aan foto- en videomateraal die, net als de rest van de website, geheel kosteloos is te raadplegen.

  Nieuwsvoorziening

  Een ander belangrijk onderdeel van Rides.nl is onze nieuwsvoorziening. Rides.nl brengt je op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de Europese attractieparken. Aangezien wij uitsluitend nieuwsberichten plaatsen welke bevestigd zijn door de betreffende attractieparken bieden wij een zeer betrouwbaar systeem aan.

  Interactief

  Rides.nl is interactief. Alle geregistreerde gebruikers kunnen reageren op nieuwsberichten, attracties en videobestanden. Een actief team van zogenaamde "moderators" zorgen ervoor dat het reactiesysteem "schoon" blijft.

 2. Hoeveel parken staan er op Rides?

  Op dit moment vind je op Rides meer dan 100 attractieparken, 25 dierentuinen, 20 dagattracties en 10 musea in heel Europa. De aantallen kunnen afwijken omdat we regelmatig nieuwe parken toevoegen op Rides.

 3. Zijn er ook regels met betrekking tot het reageren?

  Omdat er op Rides veel gereageerd wordt zijn er regels nodig om alles overzichtelijk te houden. Probeer met je reactie zoveel mogelijk "ontopic" te blijven. Dat wil zeggen dat je niet al te veel van het onderwerp moet afdwalen. Een nieuwsbericht over De Efteling heeft bijvoorbeeld weinig aan reacties over Walibi World. Onze moderators letten hier scherp op, en kunnen deze "offtopic" reacties zonder pardon verwijderen.

 4. Waarom lijken bepaalde attracties erg op elkaar?

  Niet iedere attractie in een attractiepark is uniek. De meeste attracties worden gebouwd door attractiebouwers (zoals bijvoorbeeld Vekoma, Intamin of Mack Rides), en zij verkopen meerdere versies van een attractie. Helaas snapt niet iedereen dat, en resulteert dit nog wel eens in reacties als "na-apers" of "staat in een ander park ook". Dit soort reacties worden irritant gevonden door onze bezoekers, en zijn dus niet gewenst. Dergelijke reacties worden daarom ook zonder pardon verwijderd.

 5. Kan ik ook mijn eigen foto- en videomateriaal aan Rides toevoegen?

  Binnenkort is het weer mogelijk voor gebruikers om eigen foto- en videomateriaal aan Rides toe te voegen.

  Het is alleen toegestaan om bestanden te submitten die je zelf hebt gemaakt. Tevens mag het ingestuurde materiaal geen audio of video bevatten waar jij geen rechten op hebt. Het ingestuurde materiaal kan door Rides (en haar partnersites) gebruikt worden voor promotiedoeleinden. We zullen echter altijd de auteur vermelden.

  Rides behoudt zich het recht voor om niet alle ingestuurde foto's of videobestanden te plaatsen. Over het algemeen plaatsen wij alleen materiaal wat nog niet op Rides.nl staat of een verbetering is op het huidige aanbod.